dijous, 19 de juny del 2008

dissabte, 31 de maig del 2008

divendres, 23 de maig del 2008

Sessió 12

Avui en Josep Maria ens ha mostrat tres programes que permeten fer trucades de PC a PC, i a més cadascun d'ells ofereixen altres opcions:

SKYPE: PC a telèfon amb prepagament.
VOIP BUSTER: PC a telèfon fixe d'una llista de països de forma gratuita.
VOIP STUNT: PC a telèfon fixe d'una llista d'altres països de forma gratuita.

Cal dir, que en tots existeix la possibilitat d'enviar sms.

Algunes utilitats que podem aplicar dins de l'aula:
- Es podem fer video-conferències entre escoles.
- Parlar amb altres mestres sense la necessitat de la megafonia.
- Trucar des de la mateixa aula als pares dels alumnes si hi ha algun problema.

Desprès hem vist una pàgina de recursos per a Educació Especial. Aquesta pàgina ofereix tot tipus de material, informació i eines destinades a un alumnat amb NEE. També ens permet crear activitats en format paper (creació de fitxes) o en format digital (creació d'un JClic, power point...).
Aprofitant el tema del Jclic, hem tornat a veure els avantatges d'aquest programa.

Per últim ens ha mostrat un programa anomenat memoriesontv destinat a fer muntatges de fotografia. Es pot fer servir per crear un dvd de fotos dels alumnes de la classe, i fins i tot, podem afegir música en aquest muntatge. M'ha canviat la vida en positiu fer aquest programa (jajajja).

Video

divendres, 16 de maig del 2008

Sessió 11

Avui hem destinat la classe a parlar dels mòbils, ja que en l'actualitat és la via de comunicació que més s'utilitza. Aquest aparell cada vegada ens ofereix més possibilitats; enviar sms i d'aquesta forma hem creat un lleguatge propi, però a més a més el mòbil pot fer fotografies, vídeos, tv, conectar a internet(serveis de cat, e-mail, recerca d'informació, xats...), música, despertador i localitzador(GPS). El tema s'ha anat desmadrant i fins i tot s'implican els consursos.
Sabem que un institut el 100% de l'alumnat disposa d'un mòbil i segurament d'ultima generació, aprofitant les utilitats que ofereix el mòbil podriem demanar als alumnes que realitzin alguna activitat mitjançant aquest (crear un vídeo).
Arribat aquest punt ens hauriem de preguntar, a quina edat es podria començar a fer servir? depen de la maduresa del nen, de la seva utilitat, del pares, de la situació...
Sabem que el mòbil és útil, però no podem permetre que els infants l'utilitzin de forma abusiva o a altes hores de la matinada, per aquest motiu una forma de controlar-los és a travès d'un contracte.
Desprès, en Josep Maria ens ha explicat una anècdota que va pasar la setmana pasada, i en conclusió quan projectem una imatge a l'aula previament com a mestres hauriem de visitar la pàgina per si sorten imatges amb contingut sexual.
A continuació hem parlat de les regles dels jocs, i en Jose Maria ha anomenat la paraula Pigis, totalment desconeguda per totes, que el seu significat és el de donar informació sobre les característiques del video joc en forma de grafies. Aquesta grafies signifiquen: destinats per a més grans de 18, que diu paraulotes, pot crear situacions de pànic, poden crear addició al joc, contè situacions que provoca marguinació ( tant a nivell sexista, cultural...), joc violent, escenes de sexa o desnudisme i finalment que pot induir a la droga.
És important notificar des de l'escola quines joguines serien les recomenades segons l'edat i el contingut.
Per acabar hem creat un video de fotografies amb el programa animoto. He escollit fer el video del meu viatge a Dublin!!!

divendres, 2 de maig del 2008

Sessió 10

Avui hem vist unes quantes vinyetes, que podriem utilitzar en un futur per orientar als pares. Les vinyetes parlen de la inmensa majoria de tecnologies que d'un dia per l' altre ja són velles i també fan referència a la ignorància per part dels adults en el tema dels TIC. Per aquest motiu les persones anteriors a l'any 1996 es podrien considerar inmigrants digitals mentres que les persones posteriors son considerades natives del TIC. Les escoles espanyoles, les pitjos del món desenvolupat i el motiu principal d'aquesta situació són els pares (no tenen temps) , l'administració (no tenen pressupost) i els mestres (no tenen pàciencia).
Un cop passades les vinyetes hem vist un power point, el qual especifica els beneficis i riscos del TIC. Els beneficis: accés immediat a la informació, compartir informació, intercanviar idees i opinions, comunicar-nos. Els Riscos: Comerç electrònic, contigut il·legal, conductes addictives. Les recomenacions per a els pares a casa: no poden tenir l'ordinador encès, quant començen a navegar els més petits seria convenient que nomès pels favoritos escollits previament pels pares, perquè els nens no vegin contigut no desitjat. Un horari pactat i controlat per les dues parts.
Hem de començar a protegir als nens de les noves tecnologies, ja que en Josep Maria ens ha explicat el cas d'una nena de 13 anys que va ser victima d'una broma sense cap gràcia. Aquesta tenia un fotolog amb fotos de tota mena i un nen va aprofitar una d'ellas per anunciar a la nena d'una forma obscena. En aquests casos és important recurir: Protegeles.com (associacions en defensa del menor).
Per acabar la part teorica hem parlat d'alguns dels programes que utilitzem a l'ordinador: Emule, Ares, Azoreus, Xats i Messenger i per últim del Fotologs.
Desprès en la part més pràctica hem fet un album de fotos amb música, jo he escollit fotografies dels meus nebots (Ignacio i Daniel). M'ha agradat molt fer aquest album, perquè són preciosos!!!!!



http://emma.espua.googlepages.com/misimgenes.swf

divendres, 25 d’abril del 2008

Sessió 9

Presentació power point





Hem vist vist el video anomenat Bona diada de Sant Jordi i desprès hem vist el llibre tradicional amb format digital i també inclou una cançó d'un poema que la podem escoltar a la vegada que la llegim.Un cop hem llegit la presentació la penjarem en el nostre blog de dos formes diferents: una per els visitants i l'altra per descarrega . Tot això es realitza a travès del Google Pages Creator
En Josep Maria ens ha explicat altres possibilitats personalizades de google: Google calendar; Google maps. Des del mateix calendari hi ha un enllaç directe a google maps. Això del mapa és un gran avantatge per situar-te en el lloc sense la necessitat d'anar a buscar en la guia el punt de trobada. També cal dir, que el google calendar ofereix una organització entre un gran grup de persones.
Desprès hem fet un dibuix amb un programa molt divertit: TALLER D'INFORMÀTICA A Educació Infantil amb KID PIX ( CEIP El Turonet de sant Quirze ) Tutorial Kid PIX

dibuix kid pix

diumenge, 20 d’abril del 2008

Sessió 8

En Josep Maria ens ha comentat que la informàtica pel que més s’utilitza és per escriure.
Per començar hem fet una petita ullada pels diferents blocs que han creat la resta de les companyes de la classe.
Desprès hem vist un vídeo de la web 2.0 Revolució social de Internet explicat per dos estudiants, i una de les paraules claus que a sortit en el vídeo ha estat la blogesfera, una paraula que dintre de poc temps la podrem trobar en la vida quotidiana.
Per a la propera sessió hem de fer una petita lectura i comentari del document publicat per la UNESCO sobre les competències TIC que ha de tenir el professorat



Get a Voki now!



Per acabar la classe hem creat el nostre propi voki, un personatge personalitzat i caracteritzat per nosaltres. M’ha semblat molt curiós el fet de poder incorporar la meva veu a aquesta imatge, encara que la meva veu no s'escolta molt bé pel fet que tothom estaba parlant a la vegada.

divendres, 11 d’abril del 2008

Sessió 7

En primer lloc ens hem apuntat com a grup de treball a través del google docs. Desprès hem creat el nostre propi àlbum mitjançant el programa de picassa i m’ha agradat moltísim descobrir els avantatges que ofereix, ja que pots fer moltes birgueries. Un cop hem seleccionat les fotografies i les hem retocat el nostre gust, en Josep Maria ens ha mostrat com podem incorporar la música que nosaltres vulguem al nostre blog. Per últim hem après a instal•lar música en el nostre blog desde la pàgina: www.playlist.com.

divendres, 4 d’abril del 2008

Sessió 6



La Expodidàctica va resultar molt interessant, ja que van haver moltes coses que em van sorprendre. Dins les noves propostes la que més em va cridar l’atenció i el podem anomenar l’element estrella va ser la Pissarra interactiva. Vam escoltar els avantatges que oferia aquesta nova tecnologia, i desprès la vam provar en una activitat que consistia en resseguir unes determinades lletres amb els nostres dits.
També va ser una oportunitat per veure en directe la nova versió del Linkat instal•lada en ordinadors. Em va agradar molt la presentació dinàmica del escritori que permet alternar amb altres pantalles del sistema.

divendres, 28 de març del 2008

Sessió 5: Després del pati (Hàbits Educació Infantil)

Avui he insertat l'adreça del meu blog en un document cooperatiu a http://www.google.com/docs. Aquest document el podriem definir com un messenger avançat, ja que ofereix molta més rapidesa alhora de compartir documents. Penso que facilita molt la comunicació entre un grup perquè simula una conversa parlada.
Desprès hem buscat un video educatiu a youtube o teachertube al blog. El video que he trobat s'anomena "Desprès del pati" i parla dels hàbits educatius a les escoles. Per acabar en Josep Maria ens ha mostrat una foto panoràmica, on podem veure un paisatge des de diferents perspectives.

divendres, 14 de març del 2008

Sessió 4

Avui hem visitat els tres portals educatius institucionals principals:
- Gencat (Departament d'educació): és totalment institucional i trobem una serie de noticies destinades a l'educació.
- XTEC ( portal del professorat): adreçat al professorat on trobem recursos per aquests. El món educatiu i la consellera d'Educació es troba aquí.
- Edu365.cat ( portal de l'alumnat i les famílies ).
Desprès hem triat cinc activitats de l'Edu365 d'infantil que més ens han cridat l'atenció.
En aquestes pàgines trobem diferents jocs, en els que es desenvolupa diverses destresses:




La bruixa
En aquesta pàgina trobem el joc anomenat “La bruixa” que consiteix en desplaçar el ratolí amunt i abaix perquè la bruixa no toqui amb els estels. Areas que treballa: psicomotricitat fina, atenció, rapidesa. Destreses necessàries són moure el ratolí, coordinació oculo-manual i atenció.




El pollet
Aquest joc consiteix en desplaçar amb el ratolí un cuc d’un costat a un altre i de davant a enderrera travessant un laberint. Areas que treballa: psicomotricitat fina, observació, paciència, atenció, rapidesa en el moviment, discriminació auditiva. Les destreses necessàries són moure el ratolí, coordinació oculo-manual.


Música :Videoclips infantils

En aquesta pàgina trobem sis videoclips: la gallina ponicana, el lleó no em fa por, peix peixet, a comprar peix, una mosca volava per la llum, i finalment, el gall i la gallina. Cadascun dels videoclips ofereix als infants la possibilitat d'escoltar, llegir i d'interpretar las imatges. Fins i tot, els infants poden conèixer els autors que les interpreten.



Cap a on?
En aquesta pàgina trobem el joc anomenat “El cotxe” que consiteix en teclejar les fletxes del teclat d’un costat a un altre evitant els obstacles del camí.
Areas que treballa: psicomotricitat fina, atenció, percepció visual, reconeixement d'obstacles i rapidesa visual.
Destreses necessàries són teclejar les fletxes del teclat i coordinació
oculo-manual.






Dibuixar i pintar

El joc consisteixen en pintar amb diversos colors els diferents ambients. Areas que treballa: psicomotricitat fina, llenguatge plàstic, discriminació dels colors, atenció, imaginació i creativitat. Les destreses necessàries són moure el ratolí i la coordinació oculo-manual.


Al finalitzar la classe en Josep Maria tenia una petita sorpresa, un karaoke al nostre abast. Aquest reproductor permet escoltar la música amb una qualitat molt acceptable, seguir la lletra en pantalla, activar o desactivar independentment els instruments que componen el midi i amb una eina molt útil que ens permet variar el tempo de la melodia i la tonalitat de la mateixa per adequar-la millor a les característiques de la nostra veu. La utilització de la música com a recurs didàctic en educació no és una novetat, per aquest motiu penso que un karaoke amb aquestes característiques és un bon recurs.

diumenge, 9 de març del 2008

Sessió 3

En Josep Maria a començat la classe explicant una anècdota molt peculiar sobre el ratolí inalàmbric.
Avui hem parlat del treball que hem de realitzar amb parelles sobre les TIC en un centre educatiu i hem vist diversos treballs de companys d'altres anys, com ara: treball sobre les TIC en un centre educatiu, avaluació d'un material didàctic en diferents possibles formats i la creació d'un material educatiu multimèdia. Desprès hem vist una nova aplicació web anomenada wiki que ofereix una major rapidesa i coordinació per comunicar-te amb un grup i que en un futur proper podrà substituir al correu electrònic. Al finalitzar la classe en Josep Maria ens ha mostrat la pissarra interactiva portatil i hem estat una estona trastejan el seu funcionament. Aquesta pissarra té un botonet que emet senyal blotow i això ofereix molts avantatges en l'àmbit educatiu. També hem gaudit d'un nou programa on podem dibuixar fent tota mena de birgueries i que ofereix diversos elements que podem incoorporar en el nostre dibuix.

divendres, 29 de febrer del 2008

Sessió 2

Avui hem vist un vídeo sobre la integració de la tecnologia en un aula. M'ha semblat una bona interpretació de l'actualitat, ja que és cert que de vegades la metodologia dels centres no va lligada amb les noves tecnologies . Desprès me creat un compte de gmail, ja que no en tenia. Posteriorment he après a fer servir el programa del microsoft word d'una forma més ràpida, eficaç i cómoda. Finalment he creat el meu propi bloc, i penso que em servirà per un futur quant treballi amb els nens. També crec que les mestres s'han d'adaptar a aquestes noves tecnologies i oferir d'aquesta forma nous recursos als infants.
Aquest recurs és una bona manera de fer participar els pares d'una forma activa i entretinguda, pel fet de conèixer allò que fan els infants a l'aula.