divendres, 28 de març del 2008

Sessió 5: Després del pati (Hàbits Educació Infantil)

Avui he insertat l'adreça del meu blog en un document cooperatiu a http://www.google.com/docs. Aquest document el podriem definir com un messenger avançat, ja que ofereix molta més rapidesa alhora de compartir documents. Penso que facilita molt la comunicació entre un grup perquè simula una conversa parlada.
Desprès hem buscat un video educatiu a youtube o teachertube al blog. El video que he trobat s'anomena "Desprès del pati" i parla dels hàbits educatius a les escoles. Per acabar en Josep Maria ens ha mostrat una foto panoràmica, on podem veure un paisatge des de diferents perspectives.

divendres, 14 de març del 2008

Sessió 4

Avui hem visitat els tres portals educatius institucionals principals:
- Gencat (Departament d'educació): és totalment institucional i trobem una serie de noticies destinades a l'educació.
- XTEC ( portal del professorat): adreçat al professorat on trobem recursos per aquests. El món educatiu i la consellera d'Educació es troba aquí.
- Edu365.cat ( portal de l'alumnat i les famílies ).
Desprès hem triat cinc activitats de l'Edu365 d'infantil que més ens han cridat l'atenció.
En aquestes pàgines trobem diferents jocs, en els que es desenvolupa diverses destresses:




La bruixa
En aquesta pàgina trobem el joc anomenat “La bruixa” que consiteix en desplaçar el ratolí amunt i abaix perquè la bruixa no toqui amb els estels. Areas que treballa: psicomotricitat fina, atenció, rapidesa. Destreses necessàries són moure el ratolí, coordinació oculo-manual i atenció.




El pollet
Aquest joc consiteix en desplaçar amb el ratolí un cuc d’un costat a un altre i de davant a enderrera travessant un laberint. Areas que treballa: psicomotricitat fina, observació, paciència, atenció, rapidesa en el moviment, discriminació auditiva. Les destreses necessàries són moure el ratolí, coordinació oculo-manual.


Música :Videoclips infantils

En aquesta pàgina trobem sis videoclips: la gallina ponicana, el lleó no em fa por, peix peixet, a comprar peix, una mosca volava per la llum, i finalment, el gall i la gallina. Cadascun dels videoclips ofereix als infants la possibilitat d'escoltar, llegir i d'interpretar las imatges. Fins i tot, els infants poden conèixer els autors que les interpreten.



Cap a on?
En aquesta pàgina trobem el joc anomenat “El cotxe” que consiteix en teclejar les fletxes del teclat d’un costat a un altre evitant els obstacles del camí.
Areas que treballa: psicomotricitat fina, atenció, percepció visual, reconeixement d'obstacles i rapidesa visual.
Destreses necessàries són teclejar les fletxes del teclat i coordinació
oculo-manual.






Dibuixar i pintar

El joc consisteixen en pintar amb diversos colors els diferents ambients. Areas que treballa: psicomotricitat fina, llenguatge plàstic, discriminació dels colors, atenció, imaginació i creativitat. Les destreses necessàries són moure el ratolí i la coordinació oculo-manual.


Al finalitzar la classe en Josep Maria tenia una petita sorpresa, un karaoke al nostre abast. Aquest reproductor permet escoltar la música amb una qualitat molt acceptable, seguir la lletra en pantalla, activar o desactivar independentment els instruments que componen el midi i amb una eina molt útil que ens permet variar el tempo de la melodia i la tonalitat de la mateixa per adequar-la millor a les característiques de la nostra veu. La utilització de la música com a recurs didàctic en educació no és una novetat, per aquest motiu penso que un karaoke amb aquestes característiques és un bon recurs.

diumenge, 9 de març del 2008

Sessió 3

En Josep Maria a començat la classe explicant una anècdota molt peculiar sobre el ratolí inalàmbric.
Avui hem parlat del treball que hem de realitzar amb parelles sobre les TIC en un centre educatiu i hem vist diversos treballs de companys d'altres anys, com ara: treball sobre les TIC en un centre educatiu, avaluació d'un material didàctic en diferents possibles formats i la creació d'un material educatiu multimèdia. Desprès hem vist una nova aplicació web anomenada wiki que ofereix una major rapidesa i coordinació per comunicar-te amb un grup i que en un futur proper podrà substituir al correu electrònic. Al finalitzar la classe en Josep Maria ens ha mostrat la pissarra interactiva portatil i hem estat una estona trastejan el seu funcionament. Aquesta pissarra té un botonet que emet senyal blotow i això ofereix molts avantatges en l'àmbit educatiu. També hem gaudit d'un nou programa on podem dibuixar fent tota mena de birgueries i que ofereix diversos elements que podem incoorporar en el nostre dibuix.